Karl-Erik Nilsson vald till ordförande

Karl-Erik Nilsson valdes på Riksidrottsmötet idag till ny ordförande för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Sofia Domeij, Robert Casselbrant och Sammi Kaidi valdes in som nya ledamöter.

Sidan uppdaterades: 28 maj 2023

– Jag känner mig både ödmjuk och glad inför det förtroende som Riksidrottsmötet har gett mig. Det är ett stort ansvar och jag tar mig an uppdraget som ordförande med entusiasm. Vi befinner oss i en omtumlande tid på flera sätt med en ansträngd samhällsekonomi och ett osäkert världsläge. Jag är övertygad om att vi som idrottsrörelse måste hålla ihop och att det är tillsammans som vi är starkast, säger Karl-Erik Nilsson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Anna Iwarsson och Toralf Nilsson vars mandatperioder gick ut valdes om som ledamöter. Nya ledamöter i styrelsen är Sofia Domeij, Robert Casselbrant och Sammi Kaidi. Som Riksidrottsnämndens ordförande valdes Krister Malmsten på omval för ytterligare två år.

– Nu ser jag framemot att tillsammans med resten av styrelselaget formulera arbetet framåt och se hur vi tillsammans med specialidrottsförbunden kan göra gemensamma insatser för att stärka idrottsrörelsen. Det finns flera utmaningar att fortsätta arbeta med, bland annat statens stöd till idrotten, tillgänglighet och anläggningar samt elitfrågorna, säger Karl-Erik Nilsson.

Samtliga ledamöter i Riksidrottsstyrelsen och Förbundsstyrelsen för SISU Idrottsutbildarna: Karl-Erik Nilsson, ordförande, Anna Iwarsson, ledamot, Erik Söderberg, ledamot, Marie Hedberg, ledamot, Robert Casselbrant, ledamot, Sammi Kaidi, ledamot, Sofia Domeij, ledamot, Stefan Bessman, ledamot, Toralf Nilsson, ledamot, Victoria Escobar, ledamot och Åsa Llinares Norlin.

För mer information kontakta

Anna Setzman
Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
070-564 52 16

Fler nyheter för dig

Sidan publicerades: 28 maj 2023